Kreativitás és tehetséggondozás az EU kulturális munkatervében

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár képviselte Magyarország Kormányának álláspontját az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsának kulturális formációja mai ülésén Brüsszelben.
A miniszteri tanácskozáson a tagállamok elfogadták a Tanács következő, 2015-2018-ra szóló kulturális munkatervét, amely a Tanács prioritásait határozza meg a kultúra területén az elkövetkező négy évre.A napirendi pontok között szerepeltek audiovizuális politikát, illetve kulturális örökséget érintő tervezetek is.

A miniszteri ülést záró szakpolitikai eszmecserén tett hozzászólásában Dr. Hoppál Péter hangsúlyozta: a kormányzati politikáknak folyamatosan arra kell törekedniük, hogy a fejlesztések révén elősegítsék a kultúrához való hozzáférést, ezzel is hozzájárulva a területi egyenlőtlenségek leküzdéséhez. A kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a kreatív ipar a jövő gazdaságának egyik legfontosabb területe lesz, így a kreativitás ösztönzése érdekében támogatni kell a hosszú távú tehetséggondozást, a különböző kreatív inkubációs programok létrehozását és a nyitott szellemű gondolkodásmódot. Hoppál Péter szólt arról is: fontos, hogy a tagállamok éljenek a tárgyi, épített, régészeti és szellemi kulturális örökségükben, hagyományaikban rejlő lehetőségekkel, mint a kulturális és kreatív iparágakat megalapozó erőforrásokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.