Kizárólag nők

Októberben az Átriumban lesz a bemutatója Peter Weiss Marat / Sade című darabjának, Gergye Krisztián rendezésében. A szereplőket kizárólag nők formálják meg, a főszerepben Fullajtár Andrea és Takács Katalin lesz látható.

Weiss drámája, amelynek eredeti címe Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában, sajátos szemszögből vizsgálja az ember és a forradalom viszonyát.

A tizenhárom női szereplő között vannak kőszínházi színészek, független társulatokkal dolgozó prózai színészek, ugyancsak főleg független társulatokban látható táncosok és két énekes is.

Az előadás a Gergye Krisztián Társulat, az Átrium Film-Színház és a Kultúrbrigád koprodukciójában jön létre, kőszínházi premierje október végén lesz, és utána műsoron marad a budai teátrumban, amelynek Gergye Krisztián visszatérő művésze: a Honvágy című performansz előadójaként, az Opera amorale című Bizottság-revü rendezőjeként és Az Őrült Nők Ketrece koreográfusaként egyaránt emlékezeteset alkotott - adta hírül a szinhaz.hu.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.