Kígyózó sorok Hamletért

Rekordgyorsasággal keltek el a jegyek a londoni Barbican Színház Hamlet-előadására, amelynek címszerepét a BBC Sherlock Holmesából ismert Benedict Cumberbatch játssza. A világ minden tájáról érkeznek nézők.

A brit újságok hírei szerint sokan csak azért fizettek be pártoló tagsági díjat a Barbicanben, hogy elővételben megvehessék a Hamlet-jegyet. Mivel pillanatok alatt elkapkodták a belépőket a tavaly augusztusban meghirdetett produkcióra, van, aki több százezer forintnak megfelelő fontot is hajlandó adni egy jegyért. A The Guardian szerint volt, aki 1500 fontért próbálta eladni a belépőjét, de „már” lehet 600 fontért, azaz több mint 185 ezer forintért is kapni az eBayen.

Benedict Cumberbatch
Suzanne Plunkett / Reuters

A Barbican is próbál fellépni a jegyüzérek ellen. Hogy még a legelvetemültebb rajongóknak (akik Cumberbitchesnek hívják magukat) se legyen kedvük csillióért illegális helyen venni a jegyet, szigorú intézkedéseket hoztak. A neten vásárolt belépők tranzakciójáról szóló igazoláson feltüntetik a vásárló nevét, és a jegybeváltásnál ezt fényképes igazolvánnyal kell bizonyítani. Sőt az előadás végéig bármikor elkérhetik ezeket az iratokat. Ha valaki ajándékba vásárolja a belépőt, a pénztárban be kell jelentenie az ajándékozott nevét.

A Lyndsey Turner rendezte előadás augusztus 5-i premierjére már kedd éjjel sorok álltak. Volt, aki 17 órát várt. A rajongók vittek magukkal plédet, hálózsákot és reggelit is. A 39 éves Cumberbatch menedzsmentje közölte: a színész nem ad autogramot az előadások után, és titkos kijáraton vezetik majd ki az épületből. Ezzel szeretnék kivédeni, hogy megismétlődjön, ami Bradley Cooperrel történt, akit a fiatal női rajongók letámadtak a Theater Royal Haymarket művészbejárójánál a The Elephant Man című előadás után.

Benedict Cumberbatch október 31-ig játssza a Shakespeare-főszerepet. (Sz. K.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.