Ki mit olvas - a vécén?

A férfiaknál az erotikus magazinok forognak a legtöbbet, a nőknél a lakberendezési lapok népszerűek - derül ki egy összegzésből.
A Bookpatrol című amerikai könves portál több azonos témájú kutatás eredményét összegezte, amelyek mindegyike az olvasók fürdőszobában/vécében jellemző (feltehetően határokon átívelő) szövegfogyasztási szokásait kutatta - adta hírül a kötvefűzve és a KIT hírlevél.

Az összegzésből kiderül,  hogy főként a 34 évalattiak döntenek úgy, hogy a vécén ülés üres perceit kihasználva felzárkóznak elmaradt olvasmányaikkal.

Leggyakrabban magazinnal vonulnak el a megkérdezettek, de az e-mailek, levelek, könyvek, samponleírások, újságok és a mobiltelefonos tartalmak (appok, e-mailek, sms-ek) olvasása is jellemző tevékenység. Sőt: háromszázaléknyian nemes egyszerűséggel tévét tettek a mellékhelyiségbe.

A nemek szerinti eloszlás tekintetében megtudhatjuk például azt, hogy míg a férfiaknál az erotikus magazinok forognak a legtöbbet, a nőknél a lakberendezési lapok népszerűek. Ezeket követik a sportlapok, illetve a romantikus regények, a krimik, illetve a pletykalapok, majd negyedik helyen a férfimagazinok és a divatlapok állnak egymással szemben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.