Két magyar kisfilm Cannes-ban

Szőcs Petra A kivégzés című filmjét meghívták a cannes-i filmfesztivál rövidfilmversenyébe, a 15 perces alkotás indul a legjobb rövidfilmet illető Arany Pálmáért - jelentette be a Cannes-i filmfesztivál.

A Szőcs Petra és Nagy V. Gergő forgatókönyve alapján készült film főszereplője Orsi és Örsi, az örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceauşescu házaspár kivégzését, miközben nevelőszüleik házassága romokban hever. Egyedül nagyapjukkal tudtak emberi viszonyt kialakítani, ő viszont egész nap a szobájában ül, és nem akar velük ceauşescust játszani.

A világ filmfőiskolásainak legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában pedig Kárpáti György Mór, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója mutatkozhat beProvincia című diplomafilmjével. A 20 perces alkotás egy áruszállító sofőrről, Ottóról szól, akinek az autója lerobban egy vidéki állomáson, így véletlenül egy ókori római település régészeti ásatására kerül.

Kárpáti György Mór Erdő című, harmadéves vizsgafilmje 2011-ben a 61. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Berlinale Shorts szekciójában versenyzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.