Kalocsa Kék Madara

Huszadik alkalommal rendezi meg június 1. és 3. között Kalocsán a Kék Madár Fesztivált a beteg gyerekeket segítő Kék Madár Alapítvány. a szervezők nagy nevekkel, klasszikus, könnyű- és világzenei koncertekkel, színielőadással várják a publikumot, a városban több helyütt gyakorlatilag folyamatosan szól majd a zene. A programfolyam bevételét karitatív célra fordítják.

A fesztivál pénteken délután kezdődik a Városi Galéria kiállításával, amely a Mezőtúri Művésztelep alkotásaiból mutat be válogatást, majd zenei rendezvénnyel folytaódik: a jezsuita temnplomban Lakatos György (fagott) és Brerkes kálmán (klarinét) játszik az Erkel Ferenc kamarazenekar kísáretével és Kocsis Zoltán vezényletével, két Mozart-darab és Richard strauss-mű hangzik el. A nap a Quimby koncertjével zárul.

Szombaton délelőtt, ugyancsak a városi színházan Gryllus Vilmost elődásának lehetnek részesei az egybegyűltek, később Kulka János várja a publikumot, önálló esttel. A Korona étterem udvarán fél tíztől a az Eclectica együttes játszik ír és magyar világzenét.

Quimby
Quimby

Vasárnap délelőtt, a Kalocsa szálloda udvarán Malek Miklós és Malek Andrea ad koncertet, este Mozart c-moll miséjét és Fauré Requiemjét hallgathatja meg a közönség a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus előadásában.

A fesztivál ideje alatt a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékei játszanak városszerte, a program műsorvezetője és házigazdája Bayer Ilona.



 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.