Káderháború a cirkusznál

Távozik a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (Maciva) éléről Kriza Zsigmond.

Szűk két hónappal ezelőtt nevezték ki Fekete Péter békéscsabai színidirektort a „cirkuszművészet társadalmi újrapozicionálásáért és a Fővárosi Nagycirkusz következő épületének elhelyezéséért felelős” miniszteri biztossá, hogy levegye a Liget-projekttel kapcsolatos terhek egy részét Baán László válláról.

Információink szerint Krizát rosszul érintette, hogy e talányos hatáskörű illetékessel kénytelen volt folyamatosan együttműködni, e feszültségnek is lehetett része távozásában.

Kriza különben a jobboldalon jól beágyazott figura. A Szűcs Gábor–Vasvári Csaba-kettőssel együtt vett részt a Mozaik Művészegyesület megalapításában: a szervezet a Teátrumi Társaság alapító tagja.

A 2010-es Fidesz-győzelem után Kriza jogi szakértőként játszott fontos szerepet az előadó-művészeti törvény átfogó módosításában. A Művészetek palotáját működtető cég felügyelőbizottsági elnöke, a művészeti közalapítvány megszűnésének-átalakításának miniszteri biztosa volt. Évek óta tagja mindezeken kívül az Nemzeti Kulturális Alap bizottságának is.

A minisztérium megerősítette értesülésünket, hogy Kriza Zsigmond távozik a Macivától, de indoklás helyett csak annyit közölt, hogy munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.