Ismét Budapestre jön az Il Divo

A világ első számú klasszikus crossover quartetje, az Il Divo, bejelentette kelet-európai turnéjának első állomásait, amelyek a zenekar 2012-es világ körüli turnéjának részét képezik: a formáció szeptember 20-án Budapesten is fellép.

A februárban indult „Il Divo 2012 World Tour” a zenekar legújabb, Wicked Game című albumára épül, mely milliókat ejtett rabul, és útjára bocsátott egy újabb klasszikus crossover szenzációt. A „fantasztikus négyes” – Carlos Marin, Sebastien Izambard, David Miller and Urs Buhler – a világ vezető színpadain fog énekelni az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában, Dél Afrikában, Japánban és Ázsiában, mielőtt Kelet-Európába nyár végén megérkezne. Nem mellékesen, a korábbi, „An Evening with Il Divo” című turnéjuk során összesen 130 városban tartottak telt házas koncerteket, és elnyerték ezzel a Billboard Breakthrough díjat az év legnagyobb bevételét nyújtó turnéjáért.

Az új show-t Brian Burke tervezte (a La Reve és Celine Dion Las Vegas-i koncertjének is a kivitelezője). A 2012-es turné káprázatos vizuális és zenei ötvözete lesz a rajongók régi kedvenceinek, valamint a már említett vadonatúj, ötödik stúdióalbum dalainak, mely a 2011. novemberi megjelenés óta több mint 1 millió példányban kelt el (ezzel együtt eddig mintegy 26 millió albumot adtak el). A korongon a címadó dalon kívül olyan óriási slágerek feldolgozásai kerültek fel, mint Roy Orbison „Crying” című nótája, vagy Samuel Barber szerzeménye, az „Adagio For Strings”, vagy a „Time To Say Goodbye” feldolgozása.

Il Divo
Il Divo
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.