Interaktív filmsorozat okostelefonra

Woody Allen Kairó bíbor rózsája című filmjében egy mozifilm főhőse váratlanul kilép a vászonról, szerelmet vall a nézőtéren ülő, leghűségesebb rajongójának, és vele együtt távozik a moziból. Ha ez még nem is történhet meg, az ellenkezője igen: egy új, kizárólag okostelefonon nézhető, hazai gyártású vígjátéksorozat lehetőséget kínál arra, hogy a történet bizonyos pontjain mi magunk szabjunk irányt a cselekménynek. 

Bemutatták a sajtó képviselőinek Magyarország első interaktív, Chili vagy Mango című mobilsorozatát, amely egyelőre kilenc epizódból áll, és ebből kettő már látható is egy Google Play-en és az Apple Store-ban is elérhető, ingyenesen letölthető mobilapplikáció segítségével. A sorozat főszereplője egy nőcsábász ételkritikus (Poroszlay Kristóf) és egy szende cukrászlány (Michl Júlia), az ő kalandjaikba avatkozhatunk bele az okostelefon segítségével, amely epizódonként többször is felkínál választási lehetőségeket. Terelhetjük az eseményeket erre vagy arra, így a kilenc epizódból hetvenkét féle történetet kerekíthetünk.

A 2012 nyarán forgatott produkció több mint egyévnyi előkészítés után kerülhetett a nézők elé. Ötletgazdája: a forgatókönyvíró, rendező, társproducer Ipacs Gergely, aki forgatókönyvíróként és rendezőként Lőrincz Nándorral dolgozott együtt, a sorozat producere pedig Horvai Mátyás, aki informatikai menedzserként és persze filmrajongóként látott jó lehetőséget a mobiltelefonra készülő sorozat ötletében. Horvai úgy véli: két alkotás született, egy filmsorozat és egy alkalmazás, amely passzív befogadás helyett lehetővé teszi az aktív filmnézést. 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A mobilsorozat epizódjai egyenként körülbelül húszpercesek, és ismert színészek is játszanak azokban, mások mellett Trokán Nóra, Kovács Lehel, Stefanovics Angéla és Fullajtár Andrea. Utóbbi a sajtótájékoztatón elmondta, hogy színészként az volt számára a legnehezebb feladat, hogy az általa játszott karaktert úgy építse fel, hogy az – kanyarodjon a történet a néző jóvoltából bármilyen irányba – önazonos legyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.