Íme a Capa-nagydíj jelöltjei

Kedd este ünnepélyesen kihirdették három fotográfus nevét, akik 500-500 ezer forintos Capa-ösztöndíjban részesülnek, és reménykedhetnek, hogy októberben elnyerik a Robert Capa Magyar ­Fotográfiai Nagydíjat. A Capa-központ a díj alapításával hangsúlyozza elkötelezettségét a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülése mellett. Pályázni folyamatban lévő, de még nem publikált munkával lehetett.

Kudász Gábor Arion Az ­emberi lépték című sorozatával pályázott, amely egy romániai téglagyári munkásról szól, aki nyolcórás műszakja alatt 18 ezer téglát ereszt ki a présen, ami 3-4 családi ház felépítéséhez ­elegendő.

Sopronyi Gyula Kilencven perc című sorozatával nyerte el az ösztöndíjat, készülő sorozatáról így fogalmazott: „Kilencven perc a játékidő, kilencven perc, míg a reflektorok kigyúlnak, amik nemcsak a pályát, hanem a stadionon kívüli világot is megvilágítják. Míg a több száz vagy ezer néző a stadionban történteket figyeli, erre az időre teljesen megváltozik a futballpályát körülvevő környezet. Olyan dolgok kapnak hangsúlyt és emelkednek más szintre a fény által, amik csak a mérkőzés idején láthatók, majd befejeztével ismét rejtve maradnak."

A harmadik ösztöndíjas Stiller Ákos. Roma Biblia című kollekciója a mélyszegénységben élő romák között, tucatnyi kisegyház által végzett pasztorizációs tevékenységről szól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.