Huszadszor hódít az Örökség Fesztivál

A Millecentenárium óta minden évben Szolnokon jön össze az „Örökség” fesztivál népe: az etnozenei, folk- és folkrock programsorozat már húsz éve állandó ünnep az alföldi megyeszékhelyen.

Augusztus 19-én kezdődik, 22-ig tart a nép- és világzene kedvelőit Szolnokra csábító fesztivál. Ahogy eddig, most is az a cél, hogy minél több fiatal zenész, friss produkció lépjen színpadra. A Magyarországról és külföldről érkező előadók között szép számmal találunk olyan zenekarokat is, akik korábban már meghódították a fesztivált.

A nyitónapon a szolnoki Anyám és Nyulam lép színpadra, őket a prágai Tomás Reindl, és a lengyel Illegal Boys követi, utcazene gyanánt. A tököli Kolo együttes szerb/balkáni ritmusokkal csábít majd. A nemzeti ünnepen fiatal együttesek mutatkoznak be, a Szimbola mellett a Bitang, majd az ismert zenészeket is a sorai között tudó Holddalanap következik. A tűzijáték után a Cimbaliband, majd a Kárikittyom Anticeleb Orchestra jön. A koncerteken kívül a kicsiket “hangszersimogató” várja, de lesz babaringató sarok, és családi kézműves mesterkedés is.

Augusztus 21-én Szlovákiából Szolnokra érkezik a Buchajtramka együttes,  Lengyelországból pedig a Czeremszyna lesz a fesztivál vendége. A „morvaországi Ghymes”-nek is nevezett Tomás Kocko és zenekara most egészen új műsorral érkezik. Az ünnep másnapját a Fakutya együttes műsora után a kanadai Torontóból érkező Lemon Bucket Orkestra zárja.

A fesztivál zárónapján Curtis Eller és utazó Amerikai Cirkusza látogat az alföldi megyeszékhelyre New Yorkból - a bendzsóművész ezen a napon mutatkozik be először a magyar közönségnek. De Valery Dymchev tamburaművész Bulgáriából érkező Shaman Triója, a Dúchovné Eminencie Szlovákiából, s a hazai MásKÉP is kitesz majd magáért .

Délután kezdődnek az Európai Hagyományos Gyermek Népi és Sportjáték Fesztivál bemutatói a Tiszai hajósok terén. Lesz gasztrobazár, és egyéb meglepetések is várják az érdeklődőket az ingyenesen látogatható  XX . Örökség Világzenei Fesztiválon.

A teljes program itt böngészhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.