Hungary’s Got Factor

Nincs különösebb gond-probléma ezzel a Hungary’s Got Talent című produkcióval, ha csak annyi nem, hogy olyan, mint valami január elsejei after party: dereng az előzmény, továbbá próbálsz is oly mámorosan viselkedni, mint éjfél előtt, ám inkább csodálkozással vegyes értetlenséggel nézed a szoba közepén imbolygó havert, aki a bólé-túladagolástól kifeküdt emberek között nyöszörgi hamisan a Lady Carnevált.
Na ja, a Got Talent apja ugyanaz a Simon Cowell, aki az X-Factort (idehaza: -Faktort) alkotta, s mivel a formátumokat világszerte príma érzékkel terítő brit elme legföljebb annyiban tért el a klónozásnál, amennyiben tálentileg – éneklés mellett – táncolnak, ugrálnak és biciklivel egyensúlyoznak a fellépők, ember nem gondolhatta azt, hogy az RTL Klub képernyőjén éppen szombat este jön el a paradigmaváltás ideje.
A zsűri
A zsűri
Forrás: RTL Klub

Persze az első élő show-ban akadtak szép teljesítmények; mindenekelőtt Badár Tamás – legalábbis idehaza – magasabb szintre emelte a kártyás bűvészkedést azzal, hogy mintegy interaktívvá tett performansza során Skype-oló önmaga trükközött a zsűritagok egyikével, Horgas Eszterrel. Továbbá Czuczor-Gidai Zsófi is édes kiscsaj, aki aranyosan mond verset, miként a Dirty Red Light Crew fényorgiába ojtott mutatványsorozatára sincs egyetlen rossz szó sem (az említettek továbbjutottak). A kedves lakosság nyilván a kiesett, ugráskombinációs történeteivel házaló Wallkingot is megtapsolta a készülék előtt (stb.), hogy aztán folyamatosan kezébe temesse arcát, akárha az idehaza öt széria után leálló, adásmenetében csaknem csutkára kopírozott X-Faktor paródiaműsorát látná.

Ahogyan például Csuja Imre kiáltotta el magát, hogy következik az „Infjúzsön Trio", úgy kolbászfesztiválokon konferálják fel a lakodalmas szegmens avatott umcaumca-képviselőit. Nem mellesleg az egyébként kiváló karakterszínész-zsűritag néhány konklúziójával is elkápráztatta a nagyérdeműt, így ezzel: „A befektetett munka megtermeli a maga gyümölcsét". De hasonlóképpen tréfásnak tetszett az énektudásában hármas alá Niabe Doriane kisfilmjében az a fordulat is, amelynek során nevezett hölgyet éppen a lakhelyén zajló forgatás alatt éri a spontán szomorúságot okozó hír, hogy tudniillik szakított vele a barátja (vö.: de majd ebből erőt merít).

Hogy amúgy – közönségszavazás lévén – a cukiságban kétségkívül felülmúlhatatlan, nemkülönben bájosan verselő Zsófika ott lehet a döntőben, szemben, mondjuk, a slágereket egyedi módon és avatottan átdolgozó, már megénekelt Infusion Trióval, ugyancsak a komolyságát mutatja meg az előrecsomagolt, a Sebestyén Balázs és Dombóvári István duó által álmosan narrált műsornak. S akkor még nem beszéltünk arról a szemünk előtt megtestesülő Hahota-epizódról, amelynek fókuszában a verbális mélységekbe kevésbé bocsátkozó, ellenben a produkciókat rendre nagyon megköszönő zsűri állt: frizurailag-ruhailag olyan összbenyomást keltett a Horgas, Csuja, Kovács Patrícia, Linczényi Márk alkotta négyes, mintha a fodrász és a stylist véletlenül lekéste volna a show-t.

Szerencse viszont, hogy az X-Faktort is remekül rendező Koós György (és csapata) odaért az adásra, így nagyobb kár nem keletkezett a stílusjegyeit illetően elsőre azonosíthatatlan mintázatú, feltehetően katonai terepruhák és alpesi tehenek ihlette Linczényi-zakóval terhelt estén.

Ehhez képest már most rettegek a következő résztől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.