galéria megtekintése

Havas, a ripacs

86 komment


Bednárik Imre
NOL

A szakmaiatlanság, az inkorrektség, a lecsúszás és a nevetségesség megtestesítője. Havas lett az ATV Obersovszkyja.

A Tanár úr megbukott! Az elhangzás pillanatában kötelező tananyaggá vált Havas Henriknek G. Fodor Gáborral, a Századvég stratégiai igazgatójával készített interjúja az ATV Voks című műsorában. Az újságíró iskolák tanárainak az interjúkészítés-tananyaghoz érve nyitó óraként csak le kell vetíteniük ezt a parlamenti választás után két nappal készült 16 perces beszélgetést a hallgatóknak, s máris tisztában lesz vele mindenki, hogy mi az, amit nem szabad csinálni, ami szakmailag inkorrekt, ami etikátlan az interjúalannyal és a nézővel szemben is. És ebből az interjúból az is egyértelműen kirajzolódik, diáknak, tanárnak egyaránt, hogy egy korábban szakmailag professzionális műsorvezető hogyan válhat önkritika nélküli, szánalmas ripaccsá, akit bárki bármikor „lebaromarcúzhat” ilyen előzmények után.

Havast már egyáltalán nem érdekli a hozzá behívott vendég mondandója. A választási győzelmet követő Orbán-beszéd kulcsmondatainak bejátszása után Havas Henrik egy másfél perces monológot ad elő: „Egyetlen mondatával sem értek egyet Orbán Viktornak (...) A Fidesz vesztett 7-800 ezer embert a legutóbbi választás óta, és akkor átütő erejű, nem is értem (...) Egetverő és átütő erőről beszélni akkor, amikor az összes választópolgár mindössze egynegyede volt hajlandó magukra szavazni (...) Ilyen kevés szavazatot még az életben nem kaptak, én értem, hogy a győzelem estéjén ilyenről kell beszélni, de hogy nem szakad rá az ég Orbán Viktorra? Egetverő, átütő erő és majdnem egymillió embert vesztettek? Hát hogy van ez?” Az interjúalany még az első mondatát sem fejezheti be, mert Havas Henrik azonnal közbevág, egy amúgy szerencsétlen focihasonlatra azonnal lecsap, és kioktatja G. Fodort, hogy „Ez egy rossz metafora, úgy látszik nincs otthon a futballban”, majd nagyképűen hozzáteszi: „Én igen.”

Az interjúalany a műsor hetedik percében veszti el először a türelmét, amikor rászól Havasra, hogy már öt perce beszélgetnek, de nem tudott még elmondani egyetlen mondatot sem, amire a műsorvezető nemhogy észrevenné magát, hanem még neki áll feljebb és belerúg a vendégébe: „Próbálkozott ezzel a futballhasonlattal, de éppenséggel besült (...) Egy másik területen keressen példát, ahol otthon van.”

 

Havast már nem érdekli semmi más, csak a saját hangja, a saját véleménye. Meg az, hogy bizonyítsa szellemi fölényét vendége felett.

Tanár úr, ezt oktatja a katedrán is!?

A műsorvezető beszorítja vendégét, a kétségtelenül a Fideszhez közel álló Századvég alapítvány igazgatóját egy Fidesz-szóvivő szerepébe, és neki osztja ki Budai Gyulát, aki a választások éjszakáján állítólag eltévesztve a KDNP nevét, és a KDMP-nek köszönte meg a támogatást. „Budai Gyulából körülbelül ennyit néztem ki”. Havas azzal próbálja lealázni az egyéniben vereséget szenvedett Németh Szilárd rezsibiztost, hogy egy ilyen fontos poszton még azt sem tudja, hogy mi a különbség az infláció és a maginfláció között. „A Hoppál sem tudta, aki helyettesítette, de körülbelül ez az, amitől az értelmiség fanyalog, nem a baloldali értelmiség, hanem általában az értelmiség...” – állítja. Tanár úr, ezt oktatja a katedrán is!?

Havas lett az ATV Obersovszkyja. A szakmaiatlanság, az inkorrektség, a lecsúszás és a nevetségesség megtestesítője. Az ATV vezetésének is érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy az amúgy egyre nézettebb és színvonalasabb műsorfolyamába beleillik-e Havas Henrik. Szerintem már nem, de ez legyen az ő felelősségük.

atv

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.