Hátrányos helyzetű fiatalokkal lép fel a Fesztiválzenekar

Idén ötszáz hátrányos helyzetű fiatal vesz részt a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncertjén a Hősök terén.

Ötszáz nehéz sorsú fiatal készül január óta Magyarország egymástól távol eső településein arra, hogy június 3-án, a Budapesti Fesztiválzenekar TérTáncKoncertjén megmutassa, amit az elmúlt hónapokban tanult. Fischer Iván karmester, a BFZ vezetője egy évvel ezelőtt azért indította útjára a BFZ országos projektjét, hogy a gyerekek kemény munkájukkal, fellépésükkel és közös táncukkal bebizonyítsák: a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik. 

A tavalyi koncert óriási sikert aratott
A tavalyi koncert óriási sikert aratott
Stiller Ákos

A nyárköszöntő TérTáncKoncerten a világ vezető zenekarai között jegyzett BFZ az egymás elfogadásán alapuló alkotásban rejlő erőre, a zene közösségteremtő és -formáló hatására hívja fel a figyelmet. Fischer Iván karmester azt mondja: „Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez."

A múlt évi koncert óriási sikert aratott, ezért ezen felbuzdulva immár 22 különböző iskolából érkeznek a fellépők. Az 500 hátrányos helyzetű gyerek Stravinsky Kártyajáték című darabjára táncol majd. Nem véletlenül: Stravinsky muzsikája az összefogásban rejlő lehetőséget mutatja meg a TérTáncKoncert várhatóan sokezres közönségének.

A gyerekek 9 megye 18 településéről érkeznek majd a fővárosba, addig pedig hetente látogatják őket a BFZ által felkért táncművészek, hogy megtanítsák nekik a tánclépéseket. Budapest mellett Apátfalva, Berettyóújfalu, Bogád, Bükkösd, Edelény, Hódmezővásárhely, Karcag, Kecskemét, Kisvárda, Miskolc, Ózd, Pécs, Piliscsaba, Szécsény, Téglás, Tiszaszalka és Zsámbék iskolái is küldenek résztvevőket. 

A Fesztiválzenekar adománygyűjtő akciójával kilométereket adományozhatunk a programban részt vevő gyermekeknek. További információk itt. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.