galéria megtekintése

Harmincezer kép között nyert Kínában kollégánk műve

1 komment

Munkatársainktól

A 12. China International Press Photo Contest (CHIPP) Sport sorozat (Sports News) kategóriában lapunk munkatársa – Móricz-Sabján Simon – kapta az első díjat Street Workout című sorozatáért.

Móricz-Sabján Simon
Móricz-Sabján Simon
Népszabadság

„Szebeni András fotográfus Szegedi Műhely 2015 néven szervezett alkotótábort, ennek keretein belül készítettem a sorozatot tavaly. A CHIPP jelenleg Ázsia legnagyobb és legelismertebb fotóriporteri eseménye, amelyre 70 országból közel 30 ezer kép érkezett az idei évben is. A nagydíjas és a kategóriák győztesei vehetnek részt a nyári díjátadó ünnepségen, Csengduban, örülök, hogy ott lehetek" – mesélt  kollégánk a díj hátteréről.

 

Tavaly ugyanezen a versenyen Sárvidék című sorozatával nyert első díjat a Mindennapok kategóriában.

A szegedi utcákon készítette fotóriporterünk a díjnyertes sorozatot
A szegedi utcákon készítette fotóriporterünk a díjnyertes sorozatot
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Szebeni András tavaly óta dédelgeti a fotóváros ötletét. Ahogyan a franciaországi Arles városában minden évben egy egész hónapon keresztül minden a fotózásról szól, rengeteg embert, művészt és érdeklődőt vonzva, úgy Szegednek is minden adottsága megvan ahhoz, hogy a kelet-közép-európai fotóművészet fővárosa legyen. A városi önkormányzatnak az ötlet nincs ellenére. Magyarország az elmúlt évszázadban sok sikeres fotóművészt adott a világnak – legtöbbjük azonban külföldön lett sikeres. Ideje volna ezen változtatni – és ez most megvalósítható elképzelésnek látszik. „Ha majd megnézhetjük az első alkotótelepen született alkotásokat, talán még reálisabbnak látszik a terv" – mondta lapunknak tavaly Szebeni. Úgy tűnik, az élet visszaigazolta a terveit.

Kapcsolódó cikkek

Ismert fotósok őrzik meg a szegedi időt

Kelet-európai fotóművészeti központ lehet Szeged – ha sikeres lesz a Szebeni András fotóművész kezdeményezte első Szegedi Műhely 2015 Fotóművészeti Alkotótelep, amely augusztus 30-án nyílt a városban.

Szeged – a békebeli

Kolléganőmmel jöttünk haza kedden este tíz után Röszkéről, ahol sok nyelven ordítva, füstölve, szeméthalmokkal és meleg takarókkal, könnyel és könnygázzal gázol keresztül az Európai Unió határán hetek óta a történelem.

Átadták a sajtófotó-díjakat, a Népszabadság fotósai is a győztesek között

Idén is remekül szerepeltek munkatársaink a 34.

Objektíven a világról

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.