Ezerféle ízben, százféle módon kínálják a cukrászdák a fagylaltot. Hol tölcsérben, másutt pálcán, esetleg tésztába töltve. Gombóc volt a torkunkban, de nagyon élveztük. Többnyire.
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság |
Fagylaltevő – felfelé ívelő – karrierem alatt két dolgot megtanultam: aki nem tud igazi vaníliafagylaltot készíteni, annak ne adjunk több esélyt. Egy osztállyal feljebb a tesztalany a pisztácia. Ha nem aromaízű, UV-zöldszínű, hanem olyan, mintha a magot rágcsálnánk, akkor jegyezzük meg a címet, és hirdessük városszerte. Még egy tapasztalat: óriásira halmozott, gyümölcsökkel, csokoládékkal megpakolt pultok előtt kételkedjünk. Egyáltalán nem biztos (sőt, általában biztos nem), hogy annyira finom, mint amennyire csábító a külcsín.