Fridge a Műjégen

Az hagyján, hogy a Scooter is fellép a Fridge fesztiválon a héten, felidézve sokunk sanyarú gyermekkorát a kisdiszkókban, de itt lesz egy csapat, amely a legkevésbé sem kisiskolás szinten tanítgatja mozgáskultúrára az elekronikus műfajokra nyitottakat. A psytrance műfaj legnagyobbja, az Infected Mushroom és az Irie Maffia lép fel pénteken Budapesten, a Városligeti Műjégen.

Sok jó nagy hegy mellett, igazán rendhagyó hüttehangulatot kölcsönözve a téli sportos fesztiválnak.Meghitt kis agyeldobás várható.

A valóban a műfaj esthajnaljaiként számon tartott IM tagok 1998-ban találkoztak Izraelben, igaz, ma már Los Angelesben élnek. Erez Eisen és Amit Duvdevani első melói kissé idegenül hatottak a kor divatját kedvelők számára, sehogyan se vette be a gyomruk, hogy itt valami egész másról van szó. Aztán 1999-ben megjelent az Infected Mushroom első, The Gathering című albuma - igazi missziót teljesítve. Nem csak a két srác, de az általuk képviselt térségben őshonos psytrance szcéna is előtérbe került.

A Classical Mushroom “már csak” lépegetett a kitaposott ösvényen. A kritikusok a tíz éve megjelent B.P. Empire-t is kedvelték, de igazán csak a Converting Vegetariansszal voltak elégedettek, nem véletlenül. Tényleg az sikerült a legjobban. A Legend of the Black Shawarma című tavalyelőtti lemez már üzembiztosan hozta a kimagasló színvonalat. Persze közben azért becsúszott még két stúdiólemez azért. Ha minden igaz,most éppen TBA című, nagy valószínűsággel jövőre megjelenő anyagukon dolgoznak. Csak előtte még elugranak ide-oda haknizni egy kicsit.

A Scooter és a némileg magasabb kategóriába tartozó Infected Mushroom mellett persze mások is fellépnek a Fridge-en. Ma este például a Compact Disco és Parov Stelar a nagyszínpadon, a partiarénában Palotai és Ludmilla vagy mondjuk Steve Aoki, a turbo stage-en pedig mások mellett a  Hősök, Dévényi Tibi bácsi és Juhász Laci osztja a talpalávalót, ki rappelve, ki pedig a lemezekkel zsonglőrködve.

Pénteken izraeli gyökerű hősink mellett a Freestylersé a nagyszínpad, a nagy dübögő sátorban Chriss Ronson and Dandy, Naga és Beta, vagy a People Get Real pakolgat nagyszerű lemezeket. Szombaton aztán a teljesen kattant Soeri és Poolek duóval indít a main stage, őket Beardyman és a Pendulum követi. De a Fridge-en játszik aznap Nick Warren, Julia Carpenter és John Dahlbeck is.

A vasárnap méltó levezetés: a kiváló Fluor után a még kiválóbb Ganxsta Zolee és a Kartel, a valóban kiváló Irie Maffia, majd a Plastic Heaven nyomja, a fesztivál záróakkordja pedig Dub FX sokadik budapesti fellépése lesz, borítékolhatóan teltházzal.

A teljes program itt böngészhető.

Az Irie Maffia utolsó téli koncertjét adja szombaton
Irie Maffia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.