Filmpályázat Schumann-szimfóniára

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezi fiataloknak szóló filmversenyét, ahol Mundruczó Kornél, a Cannes-ban is díjazott Fehér Isten és a Delta rendezője lesz a zsűri elnöke.
„Zene és kép kapcsolata a legfantasztikusabb dolog. Egy telefonnal ma már gyönyörű filmet lehet Bachra csinálni" – vallja Török Ferenc filmrendező. A Budapesti Fesztiválzenekar ebben az évadban negyedszer hirdeti meg filmpályázatát középiskolások számára. Céljuk, hogy a fiatalok zenei inspirációra rövidfilmben mutassák be gondolataikat az őket körülvevő világról. Idén Robert Schumann IV. szimfóniájának egyik szabadon választott részletére kell filmet komponálni.

A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) is lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet.

Az idei verseny zsűriének elnöke Mundruczó Kornél filmrendező lesz, tagjai pedig a Fehér Isten operatőre, Rév Marcell, aki a Kodály Method klipek egyik alkotója is egyben, Takács-Nagy Gábor, a Budapesti Fesztiválzenekar első vendégkarmestere, és Deák Zsuzsanna, a Daazo munkatársa. A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

A jelentkezési határidő 2014. október 31., az elkészült filmek beküldési határideje pedig 2015. február 13.
A díjátadó gálára 2015. február 22-én kerül sor a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, ahol bemutatják a döntőbe jutott filmeket és a végső választást követően átadják a díjakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.