Ferenczy minden titkai

A Magyar Nemzeti Galéria most legalább egy évig nem rendez olyan nagyszabású kiállítást, mint amilyen a még egy hétig nyitva tartó Ferenczy Károly kiállítás volt. A közgyűjtemény méltóképpen búcsúzik a remek életmű kiállítástól, a hét szinte minden napjára jut majd egy-egy szakvezetés, amely festészetének egy-egy érdekes témáját domborítja ki.

Ferenczy Károly gyűjteményes kiállításának záró hetén, június 12-én, kedden 16.30-kor a festészetére meghatározó hatást gyakorló nagybányai táj és ember lesz a téma Sepsey Zsófia kalauzolásában. Másnap, szerdán 16.30-kor Ferenczy grafikai munkásságának és alkotói módszerének titkaiba vezet be Plesznivy Edit kurátor, művészettörténész. Csütörtök szintén 16.30-kor a "Ferenczy életmű" kutatásának újabb eredményeiről Pálinkás Réka művészettörténész beszél majd tárlatvezetésén. Pénteken, a „szokott időben” a festő munkásságában nagy súllyal megjelenő Bibliai kompozíciókról lesz szó Gimesy Péter művészettörténész vezetésén.

Végül szombaton este, a Múzeumok Éjszakáján jut majd tetőpontjára a kiállításbúcsúztató, amikor is, a tárlat utolsó hétvégéjén Ferenczy erotikájáról lesz szó. A rendhagyó találkozások a Ferenczy modelljei (18.30-kor) és az Érosz jegyébencímű tárlatvezetésen (21 órakor) várják a látogatókat, valamint 19 órakor Wahorn András tart egyéni hangú kalauzolást a Ferenczy életműben. 

 

Ferenczy Károly: Dombtetőn, 1901. Vászon, olaj, 110×141,5 cm
Ferenczy Károly: Dombtetőn, 1901. Vászon, olaj, 110×141,5 cm
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.