Viharosan indul a Balaton Sound

Zamárdiban szerdán megkezdődött a Balaton Sound, amelyre öt nap alatt 140-150 ezer fesztiválozót várnak a szervezők. Idén a víz és a vízpart a korábbinál jobban a középpontba kerül a rendezvényen, amelyhez egyebek közt 6 óriás stéget építettek.

Mint a fesztivál induló napján tartott sajtóbejáráson kiderült, megújult és bővült a programhelyszínek szinte mindegyike. A fesztiválon új elemként megjelennek a sport- és szabadidős programok a vízben és a vízparton egyaránt.

A MasterCard Balaton Sound szervezői szerint a fesztiválon fellépő mintegy 80 fős nemzetközi gárdában a világ top 20 dj-jéből 7 ott lesz. A látogatók összesen 200 produkciót élvezhetnek 15 színpadon és programhelyszínen.

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a bejáráson, hogy tavaly több mint 2 millió napot töltöttek el hazánkban a fesztiválokra és egyéb rendezvényekre érkező külföldiek, akik 33,7 milliárd forintot költöttek itt tartózkodásuk alatt. Ez jól mutatja a fesztiválturizmus növekvő tendenciáját.

A fesztivál szervezői a Balatont délután elérő viharral is kalkuláltak. A ripost.hu cikke szerint azt, hogy mi a teendő vészhelyzetben, azt a tömegrendezvény vezetési törzse határozza meg - a testületben tűzoltók, mentők és rendőrök kapnak helyet, de folyamatosan összeköttetésben állnak az Országos Meterológiai Szogálattal. A fesztiválozók tájékoztatása folyamatos, használják a területen elhelyezett hangosbemondókat, illetve a színpad mellett elheyezett óriás kivetítőket.

Erős viharban veszélyforrás lehet a fesztivál területén lévő minden épület, de ezek az előzetes vizsgálat szerint 110 km/ órás szélsebességnek biztonsággal ellenállnak. De ha az OMSZ jelez, a törzs kiürítheti a helyszíneket. Vihar idejére senki nem maradhat a Balatonban, akár egyméteres hullámok is várhatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.