Fájóan kevesen mentek el Kertész Imre temetésére

A Fiumei úti nemzeti sírkertben ma délután végső nyugalomra helyezik Kertész Imrét. A Nobel-díjas író március 31-én, 87 éves korában hunyt el. A ravatalozó megtelt a meghívottakkal, de rajtuk kívül a szertartás előtt pár perccel alig néhány tucatnyian voltak, később is mindössze 100-150-re nőtt ez a szám.

Korábbi híreink szerint a gyászszertartáson Esterházy Péter és Spiró György mond búcsúbeszédet. Kocsis Zoltán és – mint a helyszínen kiderült – a Kelemen Quartet játszik, majd Lukács Sándor olvassa fel Kertész Imre A kudarc című regényének végét.

Fél háromkor már gyülekeznek a gyászolók a sírkert ravatalozója előtt, tudósítónk szerint Esterházy már kettőtől egy fa alatt várakozott. A ravatalozóba csak a család és a meghívottak léphetnek be, köztük közjogi méltóságok és politikusok. A temetés kezdete előtt az épület megtelt a meghívott vendégekkel, ugyanakkor csak néhány tucat ember várakozott az épület előtt. Később, a szertartás kezdete után még érkeztek, de így is csak 100-150 ember jelent meg.

Ennyien vannak a temetésen a ravatalozón kívül
Bárkay Tamás / Népszabadság

Mint megtudtuk, a szertartáson Orbán Viktor miniszterelnök, Balog Zoltán humánminiszter, Navracsics Tibor uniós biztos, Medgyessy Péter volt miniszterelnök, Norbert Lammert, a Bundestag elnöke, Suchmann Tamás ellenzéki politikus, Nádas Péter, Závada Pál és Ungvári Tamás írók, György Péter esztéta is megjelent. Az özvegy, Kertész Magda kérésének megfelelően többnyire egy szál virággal érkeznek a gyászolók.

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó érkezik a szertartásra
Reviczky Zsolt / Népszabadság

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.