Ez lehet Banksy valódi neve

A sorozatgyilkosok megtalálásához használt földrajzi profil-technikával próbálják kideríteni angliai kutatók, hogy hívják valójában Banksyt – írja a Business Insider nyomán az Index. Arra jutottak, hogy a titokzatos street artos valódi neve feltehetően Robin Gunningham.
A londoni Queen Mary Egyetem kutatói gondolták úgy, a nyomozók sorozatgyilkos-kutatói módszerét használva járnak utána, ki is valójában Banksy. Elemezték a térbeli mintázatot, amelyet Banksy 140 graffitije kiadott Londonban és Bristolban, majd azt összevetették a lakcímnyilvántartással. Ennek alapján találták a bristoli fiút, Robin Gunninghamet. Ez még nyilván nem jelent száz százalékos biztonságot, de valószínű, hogy róla van szó, mivel már korábban is szárnyra kapott ugyanez az információ.

Mikor a tanulmány híre eljutott Banksy ügyvédeihez, felkeresték a szerzőket, akik így kénytelenek elhalasztani munkájuk publikálását. A kutatók nyilatkozata szerint nem elsősorban az volt a céljuk, hogy leleplezzék a művészt, inkább magában a módszerben rejlő lehetőségeket akarták demonstrálni egy figyelemfelkeltő példával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.