Hatvanezer fontért vitték el Hepburn koktélruháját

Több tízezer fontért keltek el Audrey Hepburn néhai színészlegenda híres ruhatárának darabjai egy londoni árverésen.

A legmagasabb áron, 60 ezer fontért (18,1 millió forintért) a Givenchy divatház egyik "remekművét", egy fekete koktélruhát vettek meg a kedd esti árverésen, amely a legnagyobb aukció volt, amelyen a színésznő ruhái valaha is szerepeltek. A darabot Hepburn a Hogyan kell egymilliót lopni? című filmben viselte.

A Sotheby's aukciósház szervezésében lezajlott árverésen az ötvenes és hatvanas évekből származó öltözékek - összesen 36 darab - kerültek kalapács alá. Az érdeklődők több "kis feketére" is licitálhattak, a koktélruhák Audrey Hepburn védjegyének számítottak.

A darabokat a humanitárius cselekedeteiről is híres filmcsillag egyik legközelebbi barátja, Tanja Star-Busmann kínálta árverésre. Hepburn a halála előtti években rengeteg ruháját ajándékozta neki, ugyanis utálta a pazarlást - emlékeztetett Kerry Taylor, az aukció egyik szervezője.

Az árverésen a színésznő leveleire is licitálhattak. Ezekben Hepburn a Római vakáció című film forgatásáról vagy éppen arról ír, hogy James Hanson miként kérte meg a kezét. (Hepburn aztán nem ment férjhez Hansonhoz, mert annyira elfoglalt volt...)

A befolyt bevételek felét az Audrey Hepburn nevével fémjelzett gyermekalapítvány és az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF kapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.