Elmarad az idei Zsidó Nyári Fesztivál

Idén nem rendezik meg a 17 éve elindított Zsidó Nyári Fesztivált. De jövőre, megújított formában újra programokkal áll elő a fesztivál – írja közleményében az ügyvezető igazgató, Vadas Vera. A fesztivál azzal a célkitűzéssel indult, hogy bemutassa, ismertté tegye a zsidó kultúrát, egy héten át megtöltse a zsinagógákat, és a világi helyszínek felé is forduljon. A fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek látogatók, a zsidónegyed egyre inkább a reneszánszát éli, és a környéken évről­ évre bővül a zsidó rendezvények, fesztiválok száma.

A Zsidó Nyári Fesztivál 2015­-ben „Superbrand” lett. Azt remélik, megtarthatják ezt a címet, és meg is újulhatnak. Mint írja Vadas Vera, az elmúlt években a Zsidó Nyári Fesztivál hiányossága volt, hogy csak egy hétig tartott, és nem vált elég vonzóvá a fiatalságnak. Nem igazán alakult ki fesztiválhangulat még a zsidónegyedben sem, hiányoztak a könnyed, nyitott, utcai rendezvények, a beszélgetős programok, a környék lakóit megmozgató közösségi rendezvények.

A kimaradó évben a Mazsihisz­ BZSH Zsidó Kulturális Fesztivál néven sokszínű rendezvénysorozatot szervez. A Zsidó Nyári Fesztivál meg arra törekszik, hogy jövőre új koncepcióval többhetes rendezvénysorozatot indítson. Már elkezdték a 2016­-os év előkészületeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.