Még több pénzt vesznek el Pintér Béla társulatától

Mi kell ahhoz, hogy a kuratórium azzal is elismerje a Pintér-társulat tevékenységét, hogy nem csökkenti az elmúlt öt évben amúgy is megfelezett működési támogatásukat?

Meglepve tapasztalta Pintér Béla és Társulata, hogy az idei működési támogatását mindenkiénél jobban megnyirbálta a javaslattevő Színház 1 szakmai kuratórium (tehát nem a politikusok). Ennek okát lapunknak az egyik kurátor, Jászay Tamás el is mondta: azért kaptak a tavalyihoz képest ötmillió forinttal kevesebbet, 30 millió forintot, mert egyéb bevételi lehetőségeik miatt kevésbé szorulnak rá, mint más pályakezdő, ígéretes, progresszív műhelyek.

A Facebook-oldalán, a nézőknek szóló levelében adott hangot csalódottságának a társulat: hiába igyekeznek maximumot nyújtani, dolgoznak külföldi turnélehetőségeken, annyit sem érdemelnek, mint tavaly.

Bár igény lenne rá, az előadásszám növelésének elsősorban anyagi akadálya van, amelyet a kuratórium fenti döntése tovább növel, és ez a támogatási összeg a jegyáremelést is magával hozhatja.

Pintérék azt a kérdést is felteszik: mi kell ahhoz, hogy a szakmai kuratórium azzal is elismerje tevékenységüket, hogy nem csökkenti az elmúlt öt évben amúgy is megfelezett működési támogatásukat?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.