Elkaszálták a Beavatott szériát

Meglepetésként érte Shailene Woodley színésznőt, hogy a tévéfilmként végzi az ő főszereplésével fémjelzett Beavatott széria.  

Woodley, aki jelenleg Torontóban népszerűsíti Snowden című új filmjét, azt nyilatkozta: amikor felszállt a Kanadába tartó repülőre, még semmit sem tudott, amikor pedig leszállt, már mindenki őt faggatta, miként lehetséges, hogy a Hűséges lezárásának 2017-re tervezett mozis premierje, úgy tűnik, csak álom marad.

Mondjuk az áruló jel lehetett, hogy a forgatókönyvről semmi hír, illetve a második és a harmadik mozifilmet jegyző Robert Schwentke „kiszállt". Illetve, a Hűséges első fele csak 66 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban a 110 milliós büdzséhez képes. Igaz, a nemzetközi bevételekkel csaknem 180 millióig csilingelt a kassza.

Állítása szerint Woodley-t is hideg zuhanyként érte a hír, hogy a gyártó Lionsgate stúdió úgy hozta meg a döntést, hogy nem is egyeztetett a színészekkel. Mint ahogy a Deadline.com érvelt, a Lionsgate-nek opciós szerződése van az összes szereplővel a negyedik, befejező részre, de az csakis mozis produkcióra vonatkozik. Tehát, ha egyszer csak tévéfilmre váltanak, akkor minden szereplővel újra kell tárgyalniuk.

Woodley sem erősítette meg, hogy visszatér, ahogy fogalmazott, erről még beszélgetnie kell emberekkel. Így könnyen előfordulhat, hogy a befejezésben kevésbé ismert arcokat fognak látni a rajongók – Woodley mellett Miles Teller távozása is készpénznek vehető. Már, ha egyáltalán lesz a filmből valami, mert a stúdió valamiféle spinoff tévésorozatot is vizionál, mely ugyan Veronika Roth könyveinek univerzumában játszódna, de teljesen más karakterekkel a középpontban.

Mindazonáltal piaci elemzők úgy vélik, hogy végre eljött az az idő, amikor a pénzéhes filmstúdiók nem fogják egy-egy franchise utolsó darabját feleslegesen szétbontani több filmre. Az őrület a Harry Potterrel kezdődött és még működött az Alkonyat esetében is. De már Az éhezők viadala lezárása sem sikerült olyan jól (a filmek borzasztók voltak, a bevételek pedig kielégítők), mint ahogy azt a szórakoztatóipar moguljai gondolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.