Eljött a Képek Ideje

Február 22-től március 18-ig a Trafóban újra itt a Temps d’Images, azaz a Képek Ideje, a különleges vizuális megoldások, a mozgókép és előadóművészet izgalmas interakciójának fesztiválja. Mi mindent kínál egy fesztivál, ahol a vetített és mozgó képé, illetve a mozdulatoké a főszerep?

A Trafó fesztiváljának nyitánya a brit fizikai színház legendás társulata, a DV8 budapesti vendégjátéka,  majd érkezik a Panodráma Szóról szóra című előadása, márciusban pedig újra jön az olasz Muta Imago. Lesz interaktív gyerekelőadás a Forte Társulattal, sőt egy Hamupipőke is, szereplők nélkül, és ahogy az lenni szokott: kiváló ARTE filmek a Művész Moziban. Sőt, a fesztivál programjának részét képezi a Trafó Galéria Andreas Fogarasi-kiállítása, a Vasarely Go Home is.

Hamupipőke
Hamupipőke

A Képek Ideje - Temps d’Images Fesztivál 2002-ben jött létre az ARTE kulturális televízió és a franciaországi Ferme du Buisson kortárs művészeti központ kezdeményezésére, és az utóbbi 9 évben kiterjedt európai hálózattá nőtt mind az alkotók együttműködése, mind az előadások áramlása tekintetében. A budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában idén immár hetedik alkalommal találkozhat a közönség a színpadi és képi művészet kereszteződésével kísérletező művekkel.

A fesztivál két alapítója, hat partnerintézménye, két társult tagja és egy Európán kívüli partnere (összesen 10 ország) a kezdetektől fogva kitöltötte az alapötlet adta teret: programigazgatóik merészen válogattak az új lehetőségeket kutató alkotók és alkotások közül, országonként hozzáadva a fesztiválhoz saját ötleteiket, tapasztalatukat és persze különböző kulturális értékeiket. A fesztivál elkötelezett a kutatás és az innováció mellett, a cél mindenekelőtt: szoros és termékeny kapcsolatot teremteni színpad és vizualitás között; előadóművészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával.

A Temps d’Images hálózat tagja a belga Les Halles de Schaerbeek, a francia  La Ferme du Buisson, a német Tanzhaus Düsseldorf, a román Artlink, a litván Von Krahl Theater, a török Garajistambul, az olasz Romaeuropa, a lengyel Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, a portugál Duplacena és a kanadai Usine C.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.