Elhunyt Wilt Pál

Elhunyt 62 éves korában Wilt Pál filmrendező, a művészt hétfő éjjel, váratlanul érte a halál - tájékoztatta az MTI-t kedden a Magyar Filmszövetség, valamint a rendező több pályatársa.

Wilt Pál 1950. május 8-án született Vilt Tibor és Schaár Erzsébet szobrászművészek fiaként. 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, első munkáit a Balázs Béla Stúdióban készítette. Később tagja volt a Mozgókép Innovációs Társulás és Alapítványnak, majd 2002-től a PhoenixMIT Egyesületnek.

Dokumentumfilmes munkássága a hetvenes években az európai hírű Budapesti Iskolához kötötte. Filmjei közül kiemelkedik az ötrészes Nevelésügyi sorozat, melynek társrendezője Dárday Istvánnal, Mihályffy Lászlóval, Szalai Györgyivel és Vitézy Lászlóval. Szintén társrendezője volt a Hat bagatell című szkeccsfilmnek Bódy Gábor, Dárday István, Fehér György, Jeles András és Tarr Béla mellett. Hiánypótló munkája a Csepel múltját és jelenét feltáró dokumentumfilm-sorozat. Utolsó, már befejezetlen alkotása a csepeli szakközépiskolában történt 2009-es kettős gyilkosság hátterét, a tragikus történet szereplőinek indítékait kutatta.

Wilt Pál búcsúztatásáról később intézkednek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.