Elhalasztott díjkiosztó az Új Színházban

Az Új Színház társulatának titkos szavazása alapján: a Cortina-Szín-tár díjat Mázi Éva jelmeztár-vezető, a Paulay Ede-díjat pedig Gosztonyi János kapta.

Díjakat osztott ki Márta István, az Új Színház igazgatója november 22-én, a Bubik István Stúdiószínpadon. Ez az ünnepség szeptemberben lett volna esedékes, de Huszár Zsolt színész halála miatt, kegyeleti okokból ezt elhalasztották.

Gosztonyi Jánost köszöntötték tanítványai, kollégái
Gosztonyi János drámaírót, színészt, rendezőt és az Új Színház stúdió vezetőtanárát - aki most ünnepelte 85. születésnapját - köszöntötték kollégái, volt és jelenlegi tanítványai is.

A társulat titkos szavazása alapján, a Cortina-Szín-tár díjat Mázi Éva jelmeztár-vezető, a Paulay Ede-díjat pedig Gosztonyi János kapta. A drámaíró-színész-rendező Gosztonyit, az Új Színház stúdió vezetőtanárát, aki nemrég ünnepelte 85. születésnapját – kollégái, volt és jelenlegi tanítványai is köszöntötték.

Márta István és a társulat köszöntötte a most nyugdíjba vonuló munkatársakat is: Valent Rozáliát, a jelmeztár vezetőjét, aki 30 évig; Kollár Lajos főügyelőt, aki 38 évig; Simon László fővilágosítót, aki 40 évig dolgozott ebben az épületben. Ők egyben örökös tagságot is kaptak a teátrumban.

Az igazgató beszélt az egybegyűlteknek az Új Színház külföldi horvátországi, valamint szerbiai vendégjátékairól. Eszéken A hattyú című darabbal, Újvidéken az Erdővel szerepel a társulat decemberben, valamint januárban. December 20-21-22-én pedig az eszéki Horvát Nemzeti Színház, az újvidéki Szerb Nemzeti Színház és a belgrádi Nemzeti Színház vendégjátéka látható a Paulay Ede utcai épületben.

2012 január végén még két bemutató várható, Thomas Manntól A varázshegy és Jordi Galceran műve, a Váltságdíj.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.