Eifert-képek ajándékba

Eifert János fotóművész, Hódmezővásárhely díszpolgára életműve kiemelkedő darabajaiból harminc eredeti fotográfiát ajándékoz ma szülővárosának, Hódmezővásárhelynek. A fotóművész alkotásait Szent István Király Ünnepe alkalmából kamaratárlaton tekinthetik meg az érdeklődők a Tornyai János Múzeum bejárati előcsarnokában.

A harminc fotográfia - vintage-, illetve mesterkópia - a hetvenéves Eifert János ötven éves fotográfiai tevékenységének keresztmetszetét adja. A képek ismert alkotások, közülük valamennyi látható volt hazai és nemzetközi kiállításokon.

Eifert János, a hazai fotóművészet egyik legismertebb képviselője 1943-ban született Hódmezővásárhelyen. Pályafutását a Honvéd Táncegyüttesben kezdte táncosként. Később fotográfus lett, azóta 200 önálló kiállítása volt, 700 csoportos tárlaton szerepelt, képeivel 168 különféle díjat és elismerést érdemelt ki képeivel.

Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelennek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.