Ehhez vadság kell és dühös indulat

„Voltam okos, voltam hülye, találtam telibe, persze mellé is ..." – mondja Verebes István, akit a közelmúltban nem engedtek szerepelni a köztelevízió műsorában. A Jászai-díjas színész, rendező nem érti, hogy az intézmény miért állított fel külön csatornát az Aczél-féle kézi vezérléssel gyártott produkciók ismétlésére.
Verebes István
Teknős Miklós / Népszabadság

Idézet Kardos Ernő interjújából, amely a Népszabadság Hétvége mellékletében jelenik meg:

- Akkor most épp befogja a száját? Mert nem hallom kabaréműsorokban.

- Az én egyik műfajom a kabaré, amihez vadság kell és dühös indulat. Ez bennem szép lassan teljesen kihunyt. Mégpedig azért, mert rájöttem, hogy a politika irányítóin, legyenek azok szocialisták, liberálisok vagy konzervatívok, nem lehet segíteni. Hiá­ba szóltam évtizedeken keresztül vitriolosan elfogadhatatlan jelenségekről, a helyzet sosem javult jottányit sem, csak annyi változás történt, hogy a baloldalon jobbosnak tartottak, a jobboldalon pedig balosnak.

- Mit kezd azzal, hogy céhtársa, Kerényi Imre itt és most azt mondja, hogy két Magyarország van? Amiből következik, hogy a társadalom egyik fele minden esetben vesztes, a másik fele győztes, tehát választani kell. Ezt tudomásul lehet venni?

- Én az egy és oszthatatlan Magyarország híve vagyok. Magam is szkepszissel figyelem, ahogy Kerényi Imre a kormány szolgálatába szegődött, de kiváló rendezőnek és jó színházigazgatónak tartom. Ízlésem ellenére van, ha Kerényi buzizik, de egyetértek vele, amikor a megrendülés színházát hiányolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.