Egy este, négy koncert a Dürerben

Pénteken rendezik a Dürer Sound Parade avagy Ki Mit Tud 2012 rockfordulóját a Dürer Kert nagytermében. A negyed kilenckor kezdődő koncertsorozat keretében fellép a Bálnalovas, a Wrong Side Of The Wall, a Grand Mexican Warlock és a Haelo.

Polonkai Tamás (ex-Polly Is Dead) csapata, a Bálnalovas debütlemeze csak szeptemberben jelenik, de a pénteki koncerten már ízelítőt kaphatnak belőle, akik nem restek az Ajtósi Dürer sorig bumlizni az élményért. A lemez érdekessége egyébként, hogy a dalokat vendégénekesek éneklik majd – és így lesz ez a 13-i koncerten is, ahol elsőként lesz hallható Egyedi Péter az Óriásból, Nárcisz a Derengből, Szabó Dávid a Haelo zenekarból, valamint Áron Andris "Apey", amint épp Bálnalovas-számokat énekel. És meglepetések is várhatók.

Az ezután következő Wrong Side Of The Wall a nemrégiben a zenekarból katapultált Csobánczi Péterrel áll színpadra. Az alkalmi unió is jelzi, hogy nincs harag, de ami még ennél is fontosabb, hogy a WSOTW éppen új kislemezén dolgozik, amit nyilván meg is villant majd a Dürerben.

Egy sajnálatos baleset (válltörés) következtében a Grand Mexican Warlock vendégdobossal kénytelen abszolválni mostanában a koncerteket. Az alkalmi felállás egy kicsit bonyolult, úgyhogy a szervezők közleményére hagyatkozunk. "A GMW úgy döntött, felkeresi nagyon kedves régi gitárosukat, Reich Tamást (Subscribe), aki örömmel mondott igent a felkérésre, így a Dürerben egy koncert erejéig visszatér régi témáihoz, a katasztrófát(?) okozó Csabi nyomja Szabó Lackó gitártémáit, Lackó pedig Idoru-s, Blind Myself-es múltját megidézve vigyorogva veri agyon a dobszerkóját. Hogy valami szakmai infóval is kielégítsük vágyaitokat, az év végére várható második nagylemez dalai javában készülnek már a kis boszorkányműhelyben, 1-2 etűd egészen biztosan felzendül majd a Dürerben is." Hát így.

Az est legnagyobb neve kétségkívül a HAELO. Tavaly megjelent Ageusia című lemezüket egyszer már bemutatták az A38-on, akkor koppra megtelt a gyomor – most is hasonló érdeklődés várható. Az Away című dal az MR2-n egész gyakran elcsíphető, és külföldi adók is játsszák rendesen, ami viszont újdonság értékű lehet, hogy nemsoká érkezik az első klip az Ageusiáról. A pénteki koncert különlegességét egyebek mellett az adja, hogy "két igazoltan távol lévő tag", vagyis Ilniczky Balázs gitáros és Urbán Tamás basszeros helyett a banda hangmérnöke, a fentebb már említett ex-WSOTW-s Csobánczi Péter, valamint a freshfabrikos Szvoboda László játszik majd a Haelóban. Valószínűleg az egész Ageusiát lenyomják majd.

A belépő 500, amit gyorsan le is lehet fogyasztani a pultnál, úgyhogy végül is ingyen van a buli.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.