Ecset, zongorabillentyű, satöbbi...

Október 17–18-án 12 helyszínen számos műterem mutatkozik be a nagyközönség előtt a Nyitott Műtermek Délutánján. Az immár kétnapos eseménysor alkalmából személyesen látják vendégül a felkért művészek az érdeklődőket, s majd' 40 alkotóval találkozhatnak.
Szombat délután három műteremház várja a látogatókat. Az Art Quarter Budapest multikulturális központként működik, s az indusztriális környezetben festők, szobrászok, performerek dolgoznak. Itt alkot többek között Borsos Lőrinc, Brückner János, Halász Péter és Szenteleki Gábor.

A Center of Contemporary Art Budapest nem csupán művészeti centrum, de komoly művészetszervező tevékenység is folyik itt. Művészei közé tartozik Bárdosi Katinka vagy Németh Marcell.

Az egyik legfrissebb budapesti művészeti műhely, a LAOS egyenlőre kizárólag festők számára kínál inspiratív közeget, itt alkot Ezer Ákos és Gantner Dániel is. A műteremház nyitó kiállítására (amely a Magyar Képzőművészeti Egyetem friss diplomásainak munkáiból rendezett csoportos kiállítás) és bemutatkozó partijára szombat este kerül sor.

Vasárnap egyéni műtermek várják az érdeklődőket. A Merészkedés program igazi művészi kalandozásra invitál Papageorgiu Andrea, Kontra Ágnes, Szirtes János illetve Molnár Ágnes Éva műtermébe.

Az Ecset, zongorabillentyű, satöbbi... című séta során a megszokott határokat feszegető alkotókkal találkozhatnak, fény derül sok hagyományos és új képzőművészeti technikára, és szó lesz a különféle műfajok közötti átjárásokról is. A házigazdák: Kelemen Zénó, Barabás Márton és Balogh Csaba. A B-Line névre keresztelt séta résztvevőit pedig Bernát András és Bullás József látja majd vendégül.

A Nyitott Műtermek Délutánját 2012-ben Bérczi Linda művészeti menedzser hívta életre azzal a céllal, hogy új módon, különleges élményt kínálva hozza közelebb a legkülönfélébb területeken alkotó képzőművészeket és a nagyközönséget. A délutánok alkalmával privát és kollektív műtermek nyílnak meg, sokszor csupán erre az alkalomra.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.