Dustin Hoffman, francia lovag

Tekintete elhomályosult, beletelt néhány másodpercbe, mire visszanyerte nyugalmát. "Az én koromban már az időjárás-jelentésen is sír az ember" - viccelődött a megható pillanat után. Dustin Hoffmant a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tagjává avatták.

Könnyeit visszatartva vette át kitüntetését Dustin Hoffman Párizsban. A színészt a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tagjává avatták.

A kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt egy arannyal díszített díszteremben avatta a francia Művészet és Irodalom Lovagrendjének tiszteletbeli parancsnokává Chrisitne Albanel kulturális miniszter, egy zöld szalaggon függő medált akasztva a 71 éves művész nyakába.

Hoffman tekintete elhomályosult, beletelt néhány másodpercbe, mire visszanyerte nyugalmát. "Az én koromban már az időjárás-jelentésen is sír az ember" - viccelődött a megható pillanatot után.

Az AP amerikai hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta: olyan boldog, mint amikor reggel felébredve azt mondja, ez volt az eddigi legszebb álma. A filmcsillag felesége, Lisa Gottsegen oldalán vett részt a ceremónián.
Christine Albanel korunk egyik legnagyobb színészének nevezte Hoffmant, és tisztelettel adózott két Oscar-díjas szerepe, az 1979-es Kramer kontra Kramer munkamániás szülője és az 1988-as Esőember autista férfija előtt.

"Olyan drámai tehetsége van, hogy nehéz önt megkülönböztetni azoktól a karakterektől, amelyeket megformált" - méltatta a színészt a politikus.

Dustin Hoffman elmondása szerint régóta nagy rajongója a francia mozinak, különösen a hatvanas évek új hullámának rendezőinek, és a II. világháborút követően készült filmeknek.

A színész pénteken újabb díjjal lesz gazdagabb, munkásságát tiszteletbeli César-díjjal ismerik el.

Rain Man

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.