Drónok is "táncolnak" a Leonardo da Vinciről szóló darabban

Drónok is táncra perdülnek az ExperiDance társulat új táncjátékában, amely Leonardo da Vinci igazi arcát kívánja bemutatni, párhuzamot vonva a reneszánsz és a ma értékei között: az Én, Leonardo - A fény születése című produkció április 17-én debütál a budapesti RaM Colosseumban.

Leonardo da Vinci élete és művészete legendák és összeesküvés elméletek kedvelt témája: ezen titkok nyomába ered az ExperiDance legújabb darabja, kiemelve a reneszánsz polihisztor életútjának és munkásságának legrejtélyesebb epizódjait, méghozzá egyedülállóan modern stílusban - olvasható a társulat által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az idén 15 éves tánctársulat 15. egész estés produkciójának egyik különlegessége a drónok tánca, amely a repülés technológiáját láttatja Leonardo szemével.

A darab két főszereplője az idős és a fiatal Leonardo. A fiatal sikerre éhes karrierista, aki gyakran hoz hirtelen, meggondolatlan döntéseket, aminek zsenialitása és művészete látja kárát. Az idős Leonardo ennek az életstílusnak tart tükröt. Ismertetője szerint a darab megrázó fordulattal végződik: Leonardo híres művének, Az utolsó vacsorának a befejezésekor szembesül saját szellemi tékozlásával.

A Meskó Zsolt által rendezett produkció erősen épül Leonardo más híres festményeire, a Mona Lisától kezdve a Sziklás Madonnáig, számtalan kép megelevenedik a színpadon és a Vitruvius-tanulmánnyal is sokat játszanak a koreográfiákban. A díszlet, a jelmezek és a cselekmény is modern stílusban közelíti meg a reneszánszt, a szereplők - a Czomba Imre által jegyzett - mai zenére táncolnak.

Román Sándor, az ExperiDance alapító-koreográfusa korábban elmondta az MTI-nek, hogy az április 17-i bemutatót követően a 24 táncost felvonultató produkció nemzetközi premierje a milánói világkiállításon lesz. Leonardo mesterművét, Az utolsó vacsorát Milánóban lehet megnézni, ezért a város sajátjának tekinti a témát - mutatott rá a koreográfus. Mint hozzátette, a magyar közönség is nagyon szereti az olasz életérzést: a társulat első ilyen témájú darabját, a Szenvedélyem, Velence című produkciót egy éve játsszák telt ház előtt a RaM Colosseumban.

Az Én, Leonardo premierjére már megtelt a RaM Colosseum színházterme, ám április 19-én újabb két előadásra válthatnak jegyet az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.