Depardieu-t kiröhögték Cannes-ban

Nagyon szereti Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Oroszországot Gérard Depardieu francia filmsztár. A Moszkvában gyakran megforduló színész ezt a 68. cannes-i fesztiválon mondta, ahol pénteken mutatták be a főszereplésével a Valley of Love (Szerelem-völgy) című francia versenyfilmet.

"Vlagyimir Putyint jól ismerem, nagyon szeretem, gyakran megyek a Szovjetunióba, vagyis inkább Oroszországba" – mondta Depardieu a filmbemutatót megelőző sajtótájékoztatón, nevetésre késztetve az újságírókat.

Az ukrán válságot érintő kérdésre az orosz állampolgársággal is rendelkező filmsztár kitérő választ adott. "Úgy érzek, mint mindenki, meg vagyok döbbenve. Nagyon jól ismertem Viktor Juscsenkót (korábbi elnököt) és az ukrán népet is imádom, de a konfliktusokhoz nem értek. Tudom, hogy ha a Krím amerikai lenne, más lenne a helyzet. Gondoljanak csak bele!" – mondta.

 

Depardieu Cannes-ban
Depardieu Cannes-ban
Regis Duvignau / Reuters

"Imádom Ukrajnát, gyakran jártam ott Viktor Juscsenkóval, akivel még most is szoktam találkozni, és aki soha nem ragaszkodott a hatalomhoz" – tette hozzá.

"Nagyon sok etnikum él Oroszországban, nagyon sok dolog van ott, és nem állítom, hogy mindent ismerek, s azt sem, hogy bárminek is a szócsöve lennék. Nem szeretem a háborút, nem szeretem a konfliktusokat, mert halottakkal jár" - vallotta meg a plénum előtt. (MTI)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.