Dal az Élet menetére

Vasárnap délután rendezik Budapesten a vészkorszak áldozataira emlékező Élet menetét. A rendezvényen bemutatják Müller Péter Sziámi és Jávori Ferenc Fegya szerzeményét, az Élet menete dalát.
A tizenharmadik alkalommal megtartott budapesti emlékmenetre idén is tízezreket várnak. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott program szerint a gyülekező vasárnap délután fél négytől lesz a Dohány utcai zsinagóga előtt, ahol Bandi László, Az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi tagja és Vattamány Zsolt fideszes polgármester mond beszédet.

A négykor induló menet a Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon vonul az Ötvenhatosok terére. A rendezvényen megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Schweitzer József országos főrabbiról is. Többek között Ronald C. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke (az esemény díszvendége) mond beszédet, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke pedig videóüzenetet küld.

A helyszínen bemutatják Salamon András kisfilmjét, valamint Müller Péter Sziámi és Jávori Ferenc Fegya: Soha többé soá! című szerzeményét, az Élet menete dalát, amelyet Szinetár Dóra és Szabó Ádám szólóénekével mintegy negyven ismert magyar művész ad elő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.