Budapesten lép fel a G3

Augusztus 1-jén a Budapest Sportaréna színpadán játszik a G3 formáció, mely napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja be virtuóz gitárjátékát. A koncert 3 különböző zenekar előadásából áll majd, melyek egyenként 40-45 percig tartanak. A végén pedig a közös G3 Jam.

A G3-at Joe Satriani alapította 1996-ban. Kezdetektől fogva számos fantasztikus gitárművészt vonultatott fel: Steve Vai, Eric Johnson, Kenny Wayne Sheperd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli John Roth, Michael Schenker, Adrian Legg.

Joe Satriani
Joe Satriani

Steve Morse amerikai gitáros és zeneszerző. Leginkább a The Dixie Dregs alapítójaként ismert, valamint a Deep Purple legújabb tagja. Morse karrierjét különböző zsánerek ölelik körül, mint a rock, country, funk, jazz, klasszikus zene és ezek fúziói. Virágzó szólókarrierjéhez tartozik egy rövid munkafolyamat a Kansasszal a ’80-as évek közepén.

Morse a világ egyik legkeményebben dolgozó gitárjátékosaként van számon tartva. Ismert sokrétű zeneszerzői készségeiről és virtuóz gitárjátékáról. A Guitar Player magazin 5 éven keresztül a legjobb gitárossá választotta. John Pertucci a legnagyobb hatású gitárjátékosként idézi őt. Morse hosszú évek során bizonyította zsenialitását. 47 album után továbbra is feszegeti a zenei határokat.

A Grammy-díjas gitárvirtuóz, Steve Vai igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rockvilágban. Kezdve talajrengető “Passion and Warefare” című albumával évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként belelásson az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a sötét és a világos oldalakra. Először 1980-ban lépett reflektorfénybe, mint Frank Zappa gitárosa. Vai kitörölhetetlen zenei hatása szólókarrierjének ideje alatt következett be.

Joe Satriani mind a szakma, mind a közönség egybehangzó véleménye szerint korunk egyik legnagyobb gitárhőse. A '80-as évek második felétől aktív gitáros eddig 11 stúdióalbumot jelentetett meg, a sorlemezek mellett koncertalbumok és válogatáslemezek teszik teljessé az eddigi életművet. Satriani turnézott többek között Mick Jaggerrel, a Deep Purple-lel. A gitáros tanítványai közé tartozott Kirk Hammett (Metallica), Steve Vai és Larry LaLonde (Primus). 20 év telt el azóta, hogy a gitárfenomén Joe Satriani sokkolta a világot Not of This Earth című bemutatkozó szólólemezével, a karrier azóta álomszerű. A sorozat a tanárként megszerzett hírnévvel kezdődött és a legnagyobb gitárosként folytatódott. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy-jelöléssel, 3 platina DVD-vel –és a G3. Ez több mint elég.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.