BÁV-aukció: egy rekord már megdőlt

November 10-12. között tartja az idei őszi aukcióját a BÁV, amelynek a beszámolója szerint egy rekord már megdőlt, az első napon tartandó ékszerárverésre ugyanis sszesen 250 tételt gyűlt össze mintegy 100 millió forint értékben, amire még nem volt példa a társaságnál.

A BÁV szerint mindez a javuló gazdasági környezetre vezethető vissza. A korábbiakhoz képest annyi változás a korábbi eseményekhez képest van, hogy az aukciók visszatérnek a MOM Kulturális, amely a 70-es 80-as években a nagy művészeti árverések hagyományos színhelye volt. A katalógus szerint a legdrágább ékszer egy platina gyűrű lesz 4,5 karátos gyémánttal, amelynek az induló ára 6 millió forint.

Ferenczy Károly - Ananász (1911)
Ferenczy Károly - Ananász (1911)
Forrás: BÁV

A festmények között a csúcsot Ferenczy Károly ananászos csendélete jelenti, amely kikiáltási ára 16 millió forint – közölte a BÁV az művészeti aukció szerdai sajtótájékoztatóján. Az őszi kínálatban szerepel Derkovits Gyula 1920-ban készült Gyümölcsösben című képe, amely 2,6 millió forintról indul. Az aukciós ház szerint a gyűjtők az előbbiek mellett a legnagyobb harcban Rippl-Rónai pasztell női portréja, valamint a kínálatban feltűnő Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János, Egry József, Tóth Menyhért és Kádár Béla munkákért lesznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.