Az olaszok az Il Volót indítják az Eurovíziós Dalfesztiválon

A San Remó-i dalfesztivál idei győztese, az Il Volo (A Repülés) elnevezésű operapop trió és a Grande Amore című szám képviseli Olaszországot a májusi bécsi Eurovíziós Dalfesztiválon - erősítette meg csütörtökön az olasz közszolgálati televízió, a RAI.

Bár az Il Volo nem volt a zsűri kedvence, a közönség támogatása hozta meg a győzelmet a vokálcsapatnak, amely a szavazatok 39,05 százalékával nyerte meg a San Remó-i dalfesztivált.

Az Il Volo 2010 óta létezik, két tenor, a 21 éves Piero Barone és a 20 éves Ignazio Boschetto, valamint a bariton, szintén 20 éves Gianluca Ginoble szerepel benne. A formációt a cím nélküli debütalbumért 2011-ben két kategóriában is jelölték a Latin Grammy-díjra.

Olaszország eddig kétszer nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált: először 1964-ban Gigliola Cinquetti, majd 1990-ban Toto Cutugno - ma mindketten az olasz könnyűzene ikonjai. Idén éppen negyedszázada nem termett babér Itáliának az eurovíziós eseményen, a legutóbbi előkelő szereplés 2011-ben Düsseldorfban Raphael Gualazzi 2. helye volt. Tavaly Emma és a La mia cittá című dal mindössze a 21. lett.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.