Átadták a Vásáry Tamás Ösztöndíjat

Zenei kategóriában Sveda Brigitta, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakos hallgatója, önkéntes kategóriában pedig Szajkó Cintia, a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatója vehette át hétfőn a Vásáry Tamás Ösztöndíjat.    

A 2013-ban, Vásáry Tamás zongoraművész, karmester 80. születésnapja alkalmából megalapított ösztöndíjat zenei és önkéntes kategóriákban ítélik oda évente egy-egy, legfeljebb 25 éves felsőoktatási hallgatónak vagy előkészítő képzésen részt vevő fiatalnak. Az ösztöndíj összege havi nettó 100 ezer forint egy éven át.

Az ösztöndíj két kategóriája a névadó szellemiségét jeleníti meg, hiszen a világhírű Kossuth-díjas zongoraművész és karmester életében is fontos szerepet játszik az önkéntes tevékenység.

Sveda Brigitta több nemzetközi versenyt nyert már, egyebek mellett a Chopin Országos Zongoraversenyt és a Zágrábi Nemzetközi Zongoraversenyt, ezért szeretnék úgy támogatni, hogy mindaz, ami a művészetéből kinő, a közösség hasznára lehessen.

Szajkó Cintia a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tagjaként tevékenykedik, és "be akarja bizonyítani, hogy érdemes" – írja önéletrajzában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.