Alföldi, Kútvölgyi és Frida Kahlo az Átriumban

Hét+1 bemutatót tervez ötödik évadjára az Átrium Film-Színház. Látható Zsótér rendezése, Alföldi új darabban, és Isteni színjáték címmel táncos cirkusz-színházra is készülnek

 A Miskolci Nemzeti Színház vendégjátékában Albee: Mindent a kertbe! című darabját, Zsótér Sándor rendezését láthatja a közönség. Társadalmi szatíra a Bábelna – Keleti nyitás, kulturális ajándékkosár - című előadás, amelyet Tasnádi István színdarabja alapján, napjaink közéleti viszonyaira reflektálva írta meg és rendezi Dömötör Tamás.

A Dada Cabaret a Maladype Színház meg Farkas Gábor Gábriel és zenekarának közös produkciója - Matei Vișniec azonos című darabját dolgozza fel. A produkciót a Maladypét vezető Balázs Zoltán rendezi, zenei vezetője Farkas Gábor Gábriel, aki Monsieur Dadát is alakítja. Lenin szerepében Kútvölgyi Erzsébet látható. Az előadás a dadaizmus 100 éves évfordulójára jön létre, és az Átrium Film-Színházzal együttműködésben, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál támogatásával valósul meg.

Novemberben újabb két premier várható: a Kultúrbrigád és az Átrium közös bemutatója, Molnár Ferenc-darabja, az Egy, kettő, három. Ezt Znamenák István viszi színre, Alföldi Róberttel a főszerepben.

A hónap közepén pedig a k2 színházi műhely alkotói és Bíró Kriszta – Cájtstükk címmel játsszák saját produkciójukat. Az előadás rendezője Benkó Bence és Fábián Péter.

Karácsonykor Blaskó Borbála állítja színpadra Grombrovicz műve, az Yvonne, burgundi hercegnő alapján a Pukedli táncjátékot, amelyet a következő évben a székesfehérvári Vörösmarty Színház vesz repertoárba.

Duda Éva az Operettszínház művészeivel készül közös produkcióra: Frida Kahlo életét dolgozzák fel zenéve, tánccal.

Az Átrium Film-Színház önálló bemutatója, a plusz egy produkció: az Isteni színjáték arra a kérdésre keresi a választ, hogy megszülethet-e egy olyan színházi produkció, ahol egyenértékű a cirkusz, a színház és a tánc. Az előadás rendezője Magács László.

A 2016/2017-es színházi évadban is folytatódik a gimnazisták kreatív gondolkodását fejlesztő művészeti programsorozat - a NézőKépző.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.