A tökéletes boldogság néhány titka

A Bródy Sándor utcában egyre csak gyűlt a tömeg. Metróban, villamoson, trolin, sőt még a fogaskerekűn is napok óta arról beszélt mindenki, hogy Szombat Éva megtalálta a boldogságot. Sőt nemcsak megtalálta, hanem aki kér, annak ad is belőle. A boldogság titka után szomjúhozóknak pedig mindössze annyit kellett tenniük, hogy egy megadott időpontban összegyűlnek a Supermarket Galériában, amely nemrég nyílt meg egy csődbe ment csemegeüzlet helyén.

Boldogságcukorka
Boldogságcukorka
urbanplayer.hu

A kiállítótérbe belépőket rögtön egy kedves, már-már megható meglepetés fogadta: ingyencukorka. Ezek azonban nem egyszerű cukorkák voltak, hanem piros-fehér-zöld színű, Hungaro-Dekadencia Elleni Szopókák. Ráadásul nagyon finomak is, és ha az ember egyet a szájába kapott, azonnal érezte, hogy itt bizony nagy dolgok fognak történni vele.

Ahogy a kezdődő boldogság stádiumában befelé lépkedett, csodálatos dolgokat fedezhetett fel. A DJ-pult mellett például egy elektromos rózsát. Az elektromos rózsa úgy működik, hogy be kell dugni egy konnektorba, és akkor a diódákból és műanyagból álló rózsa elkezdi nyitogatni a szirmait, tekereg, és közben pirosan villog. Akinek még nincsen otthon elektromos rózsája, azonnal vegyen egyet.

Szombat Éva fotóművész és a mellé szövegíróként betársuló Vida Vera nem csupán édességgel és műanyag növényekkel adagolta a boldogságot, hanem fényképekkel és idézetekkel is. Az egyik képen például lila virágszirmok között látunk egy babakék színű cápát, alatta pedig a következő szöveg áll: „Mindennap csinálj legalább két olyan dolgot, amit eddig nem mertél megtenni. Például simogass meg egy verebet, adj puszit egy rendőrnek, vagy nyilatkozz őszintén a főnöködnek.”

– Aki evett cukorkát, megérintette a rózsát, látta a kék cápát, és azt állítja, hogy még mindig nem boldog, az hazudik! – mondta hangosan Beth, az angol grafikuslány, majd indulatosan megrázta a kezében lévő sörösdobozt.

Pedig ő ekkor még nem is tudhatta, hogy a legjobb hátravan. Ugyanis a boldogságot magával is viheti, aki akarja, amennyiben megvásárolja a galériában árusított boldogságcsomagot. Az összeg szinte semmiség ahhoz képest, amit a csomag kibontása után a tulajdonosa érez.

Először is benne van a világ első magyar–boldog szótára. Ebből kiderül, hogy amíg magyarul azt mondjuk, hogy „elromlott a lift”, ez boldogul úgy hangzik, hogy „szép lesz a fenekem”. Amíg a Blahán álldogálva dühösen mi azt morogjuk, hogy „lekéstem az éjszakai buszt”, a boldogság nyelvén beszélők így szólnak: „végre van egy órám önmagamra”. És amíg a magyar ember elszontyolodva piszkálgatja az esernyőjét egy bánatban ázó hétfő reggel, addig a boldog anyanyelvűek csak annyit mondanak: „Lesz gomba!”

A csúcs azonban mégsem ez, hanem azok a tornagyakorlatok, amelyeket elvégezve egész egyszerűen kizárt, hogy az ember ne legyen boldog. A fotókon egy férfit látunk, aki bemutatja a boldogsághoz vezető hat tornapózt, melyet bárhol és bármikor elvégezhetünk. Ráadásul a rendkívül látványos pózfotók mellé részletes leírás is jár, amelyből nem csak az derül ki, hogy melyik végtagunkat hova tegyük. Aki még mindig kételkedik, az próbálja meg ezt: „Álljunk kis terpeszbe, a karunkat emeljük fel vállmagasságba, majd hajlítsuk be 90 fokkal. A tenyerünket mutassuk előre, hunyjuk be a szemünket, és mondjuk hangosan: Wunderschön!”

Na? Működik?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.