A Titanic-Raindance paktum

Együttműködési megállapodást kötött Európa legjelentősebb független filmes szervezete, a Raindance és a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál: az idén április 7. és 17. között tizennyolcadik alkalommal megrendezendő budapesti filmünnep helyet biztosít a Raindance 99 perces villámkurzusainak - tudatta a Titanic sajtóreferense.

Czifra Réka közlése szerint a villámkurzusokat a Raindance budapesti irodája szervezi. A megállapodás értelmében a Titanic csapata a jövő évi Raindance Filmfesztivál programjának összeállítása során segít a magyar alkotások kiválasztásában, míg a brit szervezet külön válogatással jelenik meg a Titanicon saját fesztiváljának legsikeresebb filmjeiből.

"Sokban hasonlít a Titanic Filmfesztivál filozófiája a Raindance-éhez. A Titanic tizennyolc éve olyan kiváló filmeket mutat be a budapesti közönségnek, amelyeket máshol nem láthatnak. Mi is hasonlót csinálunk a független filmek világában Londonban már tizenkilenc éve" - idézi Elliot Grove-ot, a Raindance vezetőjét a közlemény.

Az Elliot Grove által 1992-ben alapított Raindance Londonban, Torontóban, Brüsszelben, New Yorkban és 2010 szeptembere óta Budapesten képez független filmeseket. Az iroda 1993 óta rendezi meg a Raindance Filmfesztivált, amely azóta a Egyesült Királyság legnagyobb független filmfesztiváljává nőtte ki magát.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.