A Faithless alapítója a Budapest Parkba jön

A brit elektronikus zenei szcéna egyik szupersztárja, a 2011-ben feloszlott Faithless alapítója, Sister Bliss koncertezik június 1-jén, pénteken a Budapest Park Nagyszínpadán. Sister Bliss nemcsak az első számú brit női DJ, hanem számos tv-sorozat, film és színházi előadás zeneszerzője is.

Sister Bliss 5 évesen kezdte zenei tanulmányait, a zongorán kívül kiválóan szaxofonozik, hegedül, basszusgitáron és furulyán is játszik. 1987-ben kezdett a house zenében és az elektronikus zene népszerű műfajaiban elmélyülni.

Faithless, Sister Bliss
Faithless, Sister Bliss

A nyolcvanas évek végén DJ-ként az első női előadó volt Nagy-Britanniában, akinek saját szerzeményeiből összeállított zenei szettjeit nemcsak hazájában, hanem világszerte a legnépszerűbb klubokban ünnepelték.

Szólókarrierje csúcsán alapította meg a „buddhista rapperrel”, Maxi Jazz-zel a világhírű Faithlesst, amely teljesen új színt hozott az elektronikus tánczene világába. Világhírű albumaikon a dance, a hip-hop, a blues, a népzene és a klasszikus zene elemeit gyúrták össze egy sajátos Faithless-hangzássá, amit több millióan ünnepeltek szerte a világon. Lemezeik rendszeresen vezették az európai listákat, a 10 éves fennállásukra készített Forever Faithless válogatáslemezük csak az Egyesült Királyságban 1,5 millió példányban kelt el.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Sister Bliss nemcsak az első számú brit női DJ, hanem számos tv-sorozat, film és színházi előadás zeneszerzője is. Tavaly nagy sikerrel turnézott a Faithless Sound Systemmel, emellett továbbra is aktív DJ-ként tevékenykedik, nemzetközi klubokban és fesztiválokon játszik. Rollo Armstrong producerrel együtt dolgozott Example „Playin gin the Shadows” című lemezén. A kétszeres Oscar-díjas Bill Guttentag Knife Fight című filmjének zenéjét is a közelmúltban fejezte be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.