A volt MÚOSZ-székházba költözik az MMA

Az Andrássy út 101. szám alatt, a Bajza utca sarkán elhelyezkedő, két épületből álló ingatlanegyüttesbe, az egykori MÚOSZ-székházba költöznek a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodái a műemléki és védett épület felújítási munkálatainak végeztével, amelyek 2015-ben kezdődnek el - tájékoztatta az MTI-t az MMA szerdai közleményében.

A kommüniké felidézi, hogy a Magyar Művészeti Akadémia és titkársága 2012 márciusától a Vörösmarty téri Kristályházban bérel irodahelyiségeket. A Pesti Vigadó, amely 2014. március 1-jével a köztestület tulajdonába került, nem alkalmas a köztestületi adminisztráció befogadására, mert az épületben kis számú irodahelyiség áll rendelkezésre.

A bővülő köztestületi tevékenység okán szükségessé vált egy, az MMA köztestületi és adminisztratív működésének megfelelő infrastrukturális hátteret biztosító épület kiválasztása, amelyre az ingatlankínálati piac felmérésére után az Andrássy út 101. szám alatti, két épületből álló ingatlanegyüttes bizonyult a legalkalmasabbnak - szól a közlemény.

Az MMA változatlan irodaházi funkció mellett kívánja megoldani a műemléki és védett épület sorsát, amelynek felújítási munkálatai jövőre kezdődhetnek el.

A kormányhatározat megjelenését követően az adásvételi szerződés megkötésre került, így az épületegyüttes köztestületi tulajdonként állami tulajdonná válik.

A Magyar Művészeti Akadémia és titkársága számára történő irodaépület-vásárlására több mint kétmilliárd forint fedezet biztosításáról rendelkezett hétfőn határozatban a kormány, az idei központi költségvetés terhére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.