A világhírű hegedűművész újra a metróban

Világszerte nagy port kavart az a hét évvel ezelőtti reggel, mikor a világhírű Joshua Bell hegedűművész 3 millió dolláros hegedűjén játszott egy metróaluljárójában, és totális érdektelenség övezte.

Az eseményt The Washington Post egyik újságírója szervezte, és tényleg arra volt kíváncsi, hogy mekkora sikere van egy inkognitóban lévő világsztárnak a hétköznapokban, akinek meghirdetett koncertjeire amúgy vagyonokat fizetnek a rajongók.

A cikk olyan népszerű lett, hogy újra meghívták Bellt egy ingyenes koncertre a metróba, igaz, ott nagy csinnadrattával vezették fel a művészt. Ez alkalommal olyan fiatalokkal zenélt együtt a világ egyik leghíresebb hegedűse, akiket maga mentorál.

A nyitódarabot az ifjú zenészek játszották, akiknek már akkor nagy sikerük volt, majd tapsorkán tört ki, mikor Joshua Bell lépett színpadra. A Garázs és a Bus felirat alatt muzsikált vagy harminc percig, két Bach-művet játszott és egy Mendelssohnt. Rengeteg gyerek ült a minihangversenyen, ahogy a 2007-es metróbeli koncertjén is főként a kicsik figyeltek fel rá, mielőtt a szüleik továbbterelték őket, írja a The Washington Post.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.