A világ legijesztőbb épületei között a paksi Makovecz-templom

A The Daily Dot portál közzétett egy listát a világ legijesztőbb épületeiről, amelyen előkelő helyen szerepel a paksi Makovecz-templom.
Fotó: Népszabadság

1203 szavazatot kapott az evilbuildings (gonosz épületek) topicban a Makovecz Imre tervezte paksi templom. Az internetes szavazók az épület puszta kinézete alapján adták le voksukat.

nyugat.hu által idézett listán a szentpétervári Sándor-erőd szerepel a legelső helyen. Előkelő helyen állnak a Maunsell-féle tengeri erődök, amelyeket a második világháború idején építettek.

Sokan szavaztak a rakéta formájú  phenjani szellemhotelre, amelyet az 1989-es világifjúsági találkozóra akartak átadni, csak éppen abban az évben bukott meg a szocialista világrendszer. A szálloda 5 évig épült, 1992-ben állították le az építését. A hivatalos phenjani fotókból kiretusálták, mígnem egy külföldi cég 2008 áprilisában újraindította a világ 27. legmagasabb épületének építését.

A házrondasági listán egymás után következik az AT&T falanszterszerű New York-i épülete és Mussolini fasiszta székháza az 1930-as évek Rómájából. 

Ebben a társaságban szerepel Makovecz Imre 1990-ben épült szénfekete paksi temploma is, amelyet az épületet csak képről ismerő újságírók Drakula nyári rezidenciájának neveztek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.