A Ványa bá' a legjobb

A szombathelyi Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet a Thália Színházban rendeztek. Díjazták Ullmann Mónikát, Varga Zoltánt, Hartai Petrát, a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatát és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházat.

Kedden osztották ki a szeptember 5. és 11. között megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen hét nap alatt kilenc produkcióval várták a nézőket. Minden előadást telt ház előtt – nagy szakmai érdeklődéstől övezve – játszottak, a rendezvény csaknem 4 ezer nézőt vonzott.

A produkciók közül hármat – a Bánk bánt, a Moliere: Tartuffe-öt és a Ványa bá-t – a közmédia rögzítette.

A produkciókat öttagú zsűri értékelte: Térey János író, drámaíró, műfordító, Gabnai Katalin színikritikus, Pindroch Csaba, a Thália Színház színművésze, Kézdi Beáta, a Heti Válasz színház-rovatának szerzője és Cseh Bettina közönségzsűri-tag. A díjakat az idén is Szilágyi Imre debreceni grafikusművész készítette.

Ullmann Mónika átveszi a legjobb női alakításért járó díjat Pindroch Csabától
MTI

A legjobb előadás díját a Ványa bá című produkció nyerte el, Réthly Attila rendezése; Csehov művének címszerepét Mertz Tibor alakította.

A legjobb férfi alakítás díját Varga Zoltán, a legjobb női alakítás díját pedig Ullmann Mónika kapta. Mindketten a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, a Pillantás a hídról címűben játszottak. A produkciót Lukáts Andor állította színpadra

A Fesztiváldíjat a színészi csapatjátékért a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei nyerték el, a Szerelem című előadással, a díjat Takács Kati és Mészáros Sára vette át.

A zsűri különdíját a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának adták, ő a Ványa bában játszotta Szonyát.

A műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál-díjat a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház kapta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.