A The New York Times méltatja a Rippl-Rónai–Maillol kiállítást

Nagy terjedelemben mutatja be a The New York Times nemzetközi kiadása a Magyar Nemzeti Galéria Rippl-Rónai–Maillol – Egy művészbarátság története című kiállítását.
Az on-line és a nyomtatott változatban is megjelenő cikk elismerően szól a tárlatról, kitér a kiállítás létrehozásának előzményeire, a két művész pályájának közös pontjaira és művészetük közös vonásaira. Valószínűtlen találkozások, egy, az idő próbáját kiálló kapocs és egy festmények formájában folytatott élénk párbeszéd a témái a budapesti kiállításnak - írja a szerző, Palko Karasz, aki cikkében megszólaltatja a kiállítás kurátorát, Földi Esztert, a francia művész unokaöccsét, Yvon Berta-Maillolt és Nathalie Houzé-t a párizsi Musée Maillol munkatársát is.

A Magyar Nemzeti Galériában április 6-ig látható kiállítás a két nagy hatású művész barátságát és kapcsolatuk művészi dokumentumait állítja középpontba. A mintegy kétszáz művet felvonultató tárlaton a Nabik köréhez tartozó festő barátok (Pierre Bonnard, James Pitcairn-Knowles, Édouard Vuillard) művészete és a párizsi környezet is felvillan.

A rövidesen búcsúzó tárlat egyik kísérő programjaként március 28-án, szombaton este 6 órától a Galériában Párizsi randevú címmel megidézik az 1890-es évek Párizsát, az ott barátságot kötő művészek világát, a modern nő, a modern divat, a modern irányzatok megszületését. Az este 10 óráig tartó program az utolsó lehetőség, hogy tematikus tárlatvezetéseken és izgalmas előadásokon keresztül közelebb kerüljön a közönség Rippl-Rónai József és Aristide Maillol világához. Az est hangulatához illően francia ételekkel és borokkal, illetve francia zenével várják a vendégeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.